fredag, juni 17, 2005

Allomvarande bloggar

I en paus från allt nu-är-det-snart-slut-på-terminen-därför-många-rapporter-att-skriva-skrivandet så läste jag om Hultsfredsfestivalen på nätet. Både DN, SVD och Aftonbladet har kommit på att det smidigaste är att låta reportrarna ute i leran skriva bloggar om festivalupplevelserna, kryddat med lite bilder från en fotograf i stövlar. Att skildra stora folkfester och festivaler på detta sätt är nog inte helt fel - det blir ju blixtreportage i realtid. Fast kvaliteten är ju också därefter; Gör man, som DN:s bloggare ibland gjort, ett inlägg var tredje minut är ju kritisk källgranskning eller eftertänksamhet inte det som sätts i första rummet. Bloggar, bloggar - överallt bloggar. Blog Ubiquitous. Till och med rektor Mille på Linköpings universitet har i dagarna startat sin egen blog!

I övrigt regnar det i Hsinchu. Idag igen. Fast nu var det flera veckor sedan det sist regnade så mycket att det blev översvämmning i ChiMei-cafét och i restaurangerna längs GuangFu-vägen.

P.S. Ubiquitous är latin, betyder allomvarande och var det hetaste mode-ordet på datamässan Ceatec i Japan i höstas - då hänvisandes till de trådlösa nätverk och nya teknikleksaker som ska göra oss sladd- och tidlösa.